Stenplattor

Rask Stenförädling AB tillverkar och säljer stenplattor av högsta kvalitet till badrum och kök. Vi har specialiserat oss på granit och marmor som är två av de mest omtyckta valen när det gäller stenplattor i svenska hem.

Våra duktiga hantverkare har många års branscherfarenhet och vet hur man mäter och monterar en stenskiva eller ett stengolv på bästa sätt. Du kan lita på att få engagerad och kunnig service när du vänder dig till oss för hjälp med stenplattor.

Hos oss kan du beställa fönsterbänkar, golvplattor, handfat och skivor till väggar i noggrant utvald granit eller marmor. Rask Stenförädling AB utför alla uppdrag med stor omsorg och en utpräglad hantverkskänsla. Vi vill vara det självklara valet för dig som vill ha ett lättskött stengolv eller en välgjord stenskiva som håller i många år.

Tips & råd om stenplattor

Vi på Rask Stenförädling AB rekommenderar att du kontaktar någon av våra erfarna hantverkare för tips och råd. Kontakta oss gärna via e-post eller telefon redan idag.

Välj sten efter behov och personlig smak

Det finns stenplattor i en mängd olika sorters natursten på marknaden. Tänk på att olika sorter har olika karaktär och basera ditt val på var plattorna ska placeras och stort slitage du tror att de kommer utsättas för. Granit är kompakt och tåligt vilket gör att det står emot tryck och stötar väldigt bra. Marmor är vackert och lättskött men mer känsligt. Vi har granit och marmor i olika färger, format samt ytbehandlingar och det gör att vi har något för alla smaker.

Tänk på att sten är ett tungt material så om du ska använda stenplattor till ditt golv är det väldigt viktigt att underarbetet är korrekt utfört och att golvet klarar av större tyngder. Det kan vara svårt att välja bänkskiva till sitt kök eftersom du ska ta hänsyn till viktiga faktorer som pris, utseende och hållbarhet. Börja med att fundera på vad som är viktigast för just dig. Granit är, som sagt, slitstarkt medan marmor ger ett lite lyxigare intryck.

Har du några frågor i valet av stenplattor är du självfallet välkommen att kontakta oss.

Stenplattor
Stenplattor för fönsterbänkar, golvplattor, skivor till väggar, bänkskivor till kök och badrum. Vi har gedigen erfarenhet av branschen och ser alltid till att du får kunnig service.