Marmorskiva

En vacker marmorskiva är en klassisk detalj i svenska badrum och kök. Det är inte så konstigt eftersom de både är vackra, lättskötta och enkla att underhålla. Många tycker att en marmorskiva ger en känsla av lyx och elegans. Marmor är ett klassiskt material som aldrig går ur tiden och som lyfter rummen till nya nivåer!

Rask Stenförädling AB tillverkar bänkskivor samt golv av högsta kvalitet för badrum och kök. Hos oss kan du beställa underbara marmorgolv och fönsterbräda marmor i varierande färger och utseenden. Vi använder oss av olika sorters marmor och har till exempel äkta klassisk Carrara från Italien som är väldigt omtyckt. Du kan även låta oss mäta och montera dina skivor så att de passar perfekt i ditt hem.

Kontakta oss för hjälp med marmorskiva

Drömmer du om en specialbeställd marmorskiva eller ett marmorgolv till ditt hem? Tveka inte att kontakta oss på Rask Stenförädling AB via e-post eller telefon – vi hjälper dig gärna!

Så tar du hand om din marmorskiva

Marmor är en härlig stensort som håller länge om man tar hand om den på ett bra sätt. Den är mer porös än granit och är därför i behov av lite mer underhåll och varsamhet.

För att förlänga livslängden på din marmorskiva så kan du följa dessa råd:

  • Var noga med att hålla efter marmorskivan och se till att torka av den på samma sätt som du skulle gjort om du haft en träskiva.
  • Använd natursåpa och vatten till att skapa en mättnad i skivan. Det skapar en yta som inte släpper igenom lika mycket vätska.
  • Doppa en kökshandduk i ljummet vatten samt lite såpa och tvätta marmorskivan. Glöm inte bort att torka torrt efteråt.
  • Är det besvärliga fläckar på din marmorskiva? Gör en smet av potatismjöl och kemisk bensin och gnugga försiktigt på fläckarna. Var noga med att torka efteråt.
  • Ta för vana att alltid använda underlägg till glas, tallrikar, kastruller m.m.
    Använd alltid skärbräda när du ska skiva något.
  • Tänk på att sura rengöringsmedel som är baserade på citron är dåliga för marmorskivor.
Marmorskiva
En marmorskiva ger ditt rum en elegant och tidlös detalj som förgyller rummet. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ för dig.