Granitplattor

Funderar du på att inreda ditt hem med granitplattor? Vi är specialiserade på tillverkning av bänkskivor samt golv som är perfekta för till exempel badrum och kök.

Vi erbjuder även mät- och monteringsservice vilket innebär att du som kund kan få en produkt som garanterat passar in i hem såväl som i offentliga miljöer.

Rask Stenförädling AB grundades på 1950-talet vilket gör att vi har gedigna kunskaper både när det gäller vårt hantverk och olika stensorter.

Kontakta oss gällande granitplattor

Vill du ha mer information om granitplattor eller om våra tjänster? Du är varmt välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon så svarar vi på dina frågor.

Granitsten

Granit – en slitstark och vacker bergart

Granit är en av de hårdaste och vanligaste bergarterna som finns och har använts i århundraden inom- och utomhus. Som material är det väldigt slitstarkt och tåligt vilket gör att det är extra lämpligt till golv och bänkskivor samt som byggprodukt. Eftersom granit är så gediget och har låg absorptionsförmåga så är det mindre känsligt för repor och fläckar än till exempel marmor. Man använder ofta granit till kantsten, gatsten, trappor och bänkskivor.

Granitskiva

Varierat urval av granitplattor

Vi har ett brett sortiment av granitplattor i olika färger och stensorter. Hos oss finns något för alla smaker och vi kan till exempel erbjuda Indian Aurora, Giallo Napoleone, Labrador Silver och Himalaya Blue. Rask Stenförädling AB har naturligtvis även Bohusgranit som är en klassiker i Sverige. Granit är ett utmärkt val för dig som uppskattar vacker natursten av hög kvalitet och som vill hylla det svenska kulturarvet i din inredning.

Granitplattor

Tillverkning och montering av granit bänkskiva och kantsten granit

Om du har planer på att lägga nytt golv i granit så hjälper vi dig gärna med tillverkning av granitplattor och montering. Vi anpassar plattorna efter dina önskemål och kan erbjuda både opolerade och polerade produkter. Granit som är opolerad har en yta som är lite matt vilket gör att halkrisken minskar. Sten är ett väldigt lämpligt material till golv och har en utmärkt värmeledningsförmåga vilket är särskilt bra om du vill installera golvvärme.